Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!
A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Címkék
- 811 (2)
- aquapónia (1)
- árammentes konyha (7)
- aszalás (7)
- böjt (14)
- búzafű (3)
- csíra (19)
- csíráztatás (10)
- édesség (5)
- ehető virágok (8)
- fűszer (8)
- gyógynövények (25)
- hal (6)
- házi kenyér (5)
- kenyérfeltét (11)
- közvélemény (4)
- likőr (1)
- nem csak étel (39)
- növények (17)
- növénytermesztés (11)
- nye(rs)lecs(ó) (4)
- nyers ebéd (49)
- olajok (7)
- önfenntartás (18)
- préselés (4)
- recept (72)
- színes ebédek (7)
- szörp (1)
- tanfolyam (18)
- tea (3)
- természetes antibiotikum (3)
- torta (3)
- tök(főz)elék (4)
- vers (4)
- zöld ebéd (2)
- zöld turmix (13)

Érdekes témák gyűjteménye a bejegyzéseimböl:
Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:
-
Egy kis változatosságból megpróbáltam avokádót csíráztatni és sikerült! Egy kis fának nevelhető, amit télen sajnos nem lehet kint hagyni a ...
-
Mert nem csak esszük, hanem termesztjük is... előbb vagy utóbb, mindenki... A növényház részletei itt: http://www.ateliergras.nl/p...
-
Vitaminok: C, E , A- ß- karotin - (antioxidánsok) Ásványi anyagok: klorofill, szelén Rendszeres zsázsa csíra fogyasztással megelőzhet...
-
Egy jóbarátom Gyuri, minden héten tart egy nap vízböjtöt és egy nap gyümölcsnapot. Megkértem, írja le tapasztalatait és közzéteszem a blog...
-
Rengetegen kérték el tőlem a napkollektoros aszaló építésről az anyagokat és most örömhírrel szolgálhatok, megérkezett az első visszajelzé...
-
Ennél egyszerűbb talán nincs is. Veszek egy gyömbér gyökeret, szobahőmérsékleten hagyom (nekem a gyümölcsös kosárban van az asztalon) ...
-
Nagy hatással van rám a Permakultúra, résztvettem egy kétnapos tanfolyamon is Sopronban, Bogival a feleségemmel mivel mindeketten szeretünk...
-
Foglalkoztat egy ideje a 80 / 10 / 10 kipróbálása, és úgy érzem mostanában jött el ennek az ideje. 90%-ban már nyersétrenden élek így a...
-
A feleségem már kérdezte, hogy miért nyerskonyha a blogom címe és nem csírák? Igaz, eddig a legtöbb bejegyzés a csírákról szólt. Viszont én...
-
A saját recept: Lándzsás utifű Citromfű Zsálya (ebből csak egy szál virág) A hozzávalókból kipréseltem a levet a Z-star búzafű pr...

Blogarchívum
-
►
2012
(107)
- ► szeptember (9)
-
▼
2011
(24)
-
▼
november
(14)
- Zsázsa csíráztatása
- Nyersétel tanfolyam összefoglaló
- Csírák a nyersétel tanfolyamon Győr-Moson-Sopron m...
- Avokádó csíráztatása
- Potluck a Nyersétel Akadémián, November 17
- Gyógynövények beépítése a mindennapjainkba
- gyógynövényszedés
- Ünnepi ebéd
- Napraforgó csíra préselése
- Sütőtökös nyers kenyérfeltét
- Gyermekláncfűvel dúsított lenmagolaj
- Kukoricacsíra ebédre
- Mit ne együnk, íme a mérgező növények listája!
- Nyersétel tanfolyam
-
▼
november
(14)

A csírák fontossága
Érdekességként írom le,
hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.
Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,
a főtt és sült ételeknek 50MHz,
a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a
bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.
A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.
Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata
A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:
Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899
Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…
Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!
